субота, 7. мај 2016.

Kako je Škrga postao bog

Bio jednom jedan Škrga. On je izašao iz utrobe univerzuma. Škrga je veoma povezan sa univerzumom. On se nikada nije rodio i samim tim nikada neće moći da umre.
Škrga baš dosta voli da jede. S obzirom da nema digestivni sistem kao smrtnici već mu sva hrana odlazi u univerzum  (za sada u poznatoj nauci i dalje neograničen prostor) on može da jede šta hoće, koliko hoće i kad hoće. Deca u Africi su u stvari gladna jer im je Škrga pojeo hranu.
On je vrlo kreativan momak te voli da eksperimentiše sa hranom. Njemu neće biti problem da jede džuveč tvoje sestre i apsolutno obožava piletinu sa ananasom i svinjetinu sa breskvom.
Škrga je jednom tako pojeo Boga jer je mislio da će se super slagati sa urnebes salatom. Taj bog je za različite ljude imao različita imena: Bog, Alah, Buda, Tito, Svarog, Odin, Demijurg, Hendrix... i Škrga ga je pojeo. Tako je on postao novi vrhovni bog.
Upavši u seljački stond, tj. sada proces upijanja vrhovne moći, skontao je da je svalio svu odgovornost ovog sveta poznatoga na sebe. Rešio je da se opere tako što će napisati Škrginu Bibliju. Ova sveta knjiga dostupna je samo onim smrtnicima koji istinski veruju u ovu priču.
Škrga vam je poklonio slobodu da i dalje možete da verujete u svoje male kreativne bogove jer ne želi da se eksponira. Jedino što mu je bitno da znate je da su vaši bogovi previše kiseli i teški za varenje.


Нема коментара:

Постави коментар