недеља, 30. март 2014.

Lekcija iz kozmetike

Bila jednom jedna žena. Takve žene će uvek biti ali smo mi uzeli ovu, iz nekog vremena, za potrebe ove priče. Ova žena je imala 60 godina. I ako je do svoje 20-te živela sa 20 ovaca, ona je sada građanka iz centra grada, koja je oduvek trčkarala po betonu i nikad se nije iskaljala u blatu.Ta žena je svakog meseca trošila pola plate na stvarčice iz Ejvon i Oriflajm kataloga. Ima jednu ćerku, celulit, strije, salo i sise koje vise i uporno pokušava da zaustavi vreme. Ide na pilates, jogu, fitnes. Čita Blic Ženu, Stil i tome slične časopise. Niko joj lice nije video godinama, a koža je počela da truli od svih tih preparata "po prirodnoj bazi".
Sa druge strane sela, živela je njena drugarica sa kojom je čuvala te ovce. Ta žena je imala strogog ali dobroćudnog oca. Živela je i ostala da živi u toj kući. Ima ovce, dve krave, čopor unuka i puno srce. Živela je za dane kada će unuci da dođu. Jedina briga joj je bila šta da im spremi.
Trideset godina kasnije, na grobu je kukalo gomila unuka i još više praunuka, dok su se u grobu pored nalazila ova naša žena iz centra grada, koja čak nije mogla ljutski da se raspadne. Ni crvi nisu hteli da je jedu. Trava oko njenog groba nije mogla da raste. Umrla je pre 29 godina i na sahrani nije imala nikog svog, jer joj je ćerka bila manekenka i nije mogla da rađa.
Koji su vaši prioriteti?

Нема коментара:

Постави коментар