среда, 16. октобар 2013.

Kada su na vestima javili da je zavladala anarhija

"Poštovani gledaoci, iz Vlade su upravo javili da je država pala"- čulo se u pozadini sa jednog televizora u jednoj kafani blizu centra grada. Jedini čiča koji je obraćao pažnju i držao daljinski opsovao je i izlapeo psovao tu tada, nepostojaću vladu onako kako samo penzioneri umeju.
I kako živimo u vreme tehnologije i kako se informacije šire tom brzinom da stižu i pre nego što su nastale - na fejsu je jedan dvadesetogodišnjak u zgradi pored pročitao kako je država pala. To ga je učinilo ambicioznim i pitao se šta bi mogao da uradi da to iskoriti. I kako nije bio kreativan ostao je na internetu da traži ideje i tako ostao  zarobljen u kandžama neograničenih informacija.
Jedna žena je mahinalno čula tu vest spremajući se da krene u trgovinu. Otišla je do super marketa, izabrala stvari koje su joj potrebne i kada je došla na kasu setila kako vlada anarhija i otišla je a da nije ni platila.
Prodavačici ništa nije bilo jasno. Ona je i dalje bila na poslu u strahu  da ne dobije otkaz.
Oni koji su najviše koristi imali od države sedeli su u svojim foteljama kukajući. Oni koji su pak javno predstavljeni kako imaju najviše koristi od vlade bili su maltretirani verovatno od strane nekih skinsa.
Razume se da su tetkice upadale učionice i javljale kako nema više nastave jer su joj tako javili ovi viši. Deca su trčala iz škole ka kući ne znajući zašto su puštena, a nije ih ni zanimalo.
Mladi pankeri i aktivisti sada kada su postigli ono što žele nisu znali šta da rade.
Panduri su jurili naokolo izigravajući vlast koja više ne postoji jer im je tako naređeno. Neki su jednostavno otišli kući svojim ženama.
Jedna domaćica prala je sudove prateći rijaliti program na TV-u.
Jer kada skineš ovci lanac ona će i dalje ostati na istom mestu i neće joj biti jasno, jer je ovca.

Нема коментара:

Постави коментар